Конкуренцията за потребителското внимание е по-ожесточена от всякога. В тази ситуация

...
Конкуренцията за потребителското внимание е по-ожесточена от всякога. В тази ситуация
Коментари Харесай

Какво търсите?

Конкуренцията за потребителското внимание е по-ожесточена от всеки път. В тази обстановка стимулирането на продажбите е превъзходен метод да окуражите евентуалните консуматори да си купят продукта ви или да се възползват от услугата ви. В кратковременен проект това може да усили продажбите, само че и да ви помогне да си спечелите нови консуматори, положителни онлайн ревюта и повторни покупки.

От друга страна, дните ни като че ли преливат от акции за стимулиране на продажбите – те са в пощата ни, в брошурите на улицата, на касата в магазина и къде ли още не.

Какво кара една промоция да работи? От софтуерната компания Salesforce извеждат няколко рекомендации за марките.

Изберете вярната таргет публика

Трудното във всяка една маркетинг акция е откриването на тези лица, които фактически биха се трансформирали в лоялни клиенти.

За да разберете най-добре аудиториите за промоцията си, първо би трябвало да научите повече за към този момент съществуващите си консуматори. Изпратете им къса анкета и им задайте въпроси, свързани с марката ви. Предложете им тласък, който да ги накара да отделят време, с цел да ви споделят информация.

Веднъж щом имате ясна концепция кой употребява продукта или услугата ви, определете тъкмо какви проблеми взема решение марката ви за съответната публика.

Поставете измерими цели

Запитайте се какво цели акцията ви – може би постигане до нови консуматори, или задържане на актуалните?

Решете за какво ви е нужна акция за стимулиране на продажбите и едвам тогава си поставете амбициозни, само че постижими резултати, които да следвате. Това ще ви помогне да измерите триумфа или неуспеха си и да определите кои аспекти от основаната акция би трябвало да измененията или да доразвиете.

Промотирайте необятно, само че премислено

Кампанията ви по стимулиране на продажбите е изпитание, с което да привлечете вниманието на потребителите към продуктите или услугите ви. Но замисляли ли сте да привлечете вниманието към самата акция? За да е ефикасна, таргет аудиторията ви би трябвало да я види и разбере.

Можете да маркетирате или рекламирате акциите си като всеки различен артикул или услуга – посредством имейл маркетинг, блог постове, обществените медии, уеб страницата на компанията, медийни материали, брошури, онлайн реклама и други

Видимостта на акцията е основна. Само се уверете, че разноските ви са оптимални. В противоположен случай може да похарчите повече пари за реклама, в сравнение с да си възвърнете по-късно.

***

С увеличението на упованията от страна на потребителите отделяйте време за изброените стъпки. Уверете се, че всички съставни елементи от тактиката ви са добре групирани и работят като едно цяло.

По материал на
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР